Hallo allemaal, mijn naam is Yvonne van den Berg en vanaf 1 januari 2020 versterk ik het team van Slim Fit.

Al ruim 6 jaar werk ik met plezier als diëtist en begeleid ik veel mensen met overgewicht, ondergewicht, diabetes mellitus type II, hoge bloeddruk of een hoog cholesterol. Naast de chronische zorg op het gebied van voeding begeleid ik ook veel mensen op het gebied van sportvoeding, FODMAP en het grip op koolhydraten (GOK) dieet. Hier heb ik veel affiniteit mee.

Ik probeer te luisteren naar de vraag van de cliënt en hierop in te spelen.  Belangrijk vind ik dat mensen een balans leren vinden tussen gezond eten en genieten. Dit is namelijk ook mijn levensmotto  en dit  is naar mijn mening heel  belangrijk om een gezonde leefstijl vol te kunnen houden. Ik probeer het woord diëten niet te gebruiken want daardoor ga je teveel in restricties denken en dat werkt juist averechts. Lekker in je lijf zitten is het allerbelangrijkste en samen werken we naar een gezonde leefstijl met goede gewoontes zowel op het gebied van voeding als beweging.

Typische schijf van vijf is niet waar ik naar streef, maar ik richt me meer op een leefstijlverandering of  een (lichte) koolhydraatbeperking, wanneer het gaat om overgewicht en/of diabetes type 2.

Doordat er veel verschillende problematiek en hulpvragen zijn is het extra belangrijk om goed op de hoogte te blijven van de nieuwe inzichten en mijn  kennis up to date te houden. Daarom volg ik regelmatig interessante scholingen.

Mijn aandachtsgebieden zijn: Afvallen, diabetes mellitus type 2, sportvoeding, FODMAP en kwetsbare ouderen.

Locaties:
Jewelweg 8C Callantsoog
Ceresplein 1 Breezand
Huisbezoeken


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Diëtist & Leefstijl All rights reserved.