Diëtist en leefstijlcoach

ESTHER


LOCATIES

Ceresplein 1 Breezand
Molenstraat 115 Den Helder


CONTACT


Mijn naam is Esther, ik heb passie voor voeding, diëtetiek en koken! Hieronder stel ik mij graag verder aan jullie voor.

Sinds 2012 ben ik werkzaam als diëtist. Mijn passie voor voeding en koken en mijn enthousiasme waarmee ik mensen op weg wil helpen naar een gezondere leefstijl hebben ertoe geleid dat ik voor de opleiding Voeding & Diëtetiek heb gekozen. Na mijn studie heb ik nog een jaar doorgestudeerd aan de VU.

In mijn vrije tijd hou ik van koken en komen er vaak vrienden en familie mee eten. Daarnaast ben ik veel in mijn tuin te vinden. De tuin begint steeds meer eetbaar te worden. Naast appelbomen hebben we een pruimenboom, een moerbeiboom en een (thee) kruidentuintje. De kippen die vrij rondlopen in de tuin leggen elke dag een ei en mijn Franse Hangoor en Vlaamse Reus (van die hele grote konijnen) zorgen voor nog meer gezelligheid. Ik heb 2 kleine spruitjes.

Daarnaast hou ik van reizen en verdiep ik me graag in andere culturen. Zo heb ik voor mijn studie in Suriname gewoond, daar deed ik vrijwilligerswerk in het ziekenhuis van Paramaribo en heb ik mezelf fulltime bezig gehouden met het verdiepen in het land, de bevolking en de eetcultuur. Een rijke ervaring! Ook heb ik bijzondere landen bezocht zoals Iran, Rwanda, Oeganda, Tibet, China, India, Israël en Marokko. Ik hou van verschillende culturen, natuur en draag graag een steentje bij als ik zie dat dit nodig is.

Voeding is altijd in ontwikkeling, scholingen volg ik dan ook met grote regelmaat om zo up-to-date te blijven over alle nieuwe ontwikkelingen in de diëtetiek. Ik heb veel affiniteit met de medische kant van voeding, onder andere diabetes (het minderen van medicatie), COPD, oncologie en nierfalen en leefstijlcoaching. Het samenwerken met collega zorgverleners en het samen streven naar de beste zorg is iedere dag weer een mooie uitdaging!

Mijn aandachtsgebieden zijn: diabetes, COPD, oncologie, nierfalen, prikkelbare darm syndroom, afvallen en leefstijlcoaching.


Diëtist & Leefstijl All rights reserved.