AQUA SLIM FIT

AQUA SLIM FIT


Wegens Covid-19 gaat het Aqua Slim Fit programma op dit moment niet door.

Wil je binnen tien weken op een verantwoorde manier je overtollige kilo’s kwijtraken? Doe dan mee met de cursus Aqua Slim Fit bij zwembad Heersdiep te Den Helder en bij zwembad Den Krieck in Breezand. Je wordt hierbij begeleid door een officiële diëtist en een professionele sportinstructrice.

Gezond en sportief afslanken in tien weken

Het doel van de cursus is om actief aan je conditie te werken met een gezond voedingspatroon om zo te streven naar een gezond gewicht. De cursus bestaat uit twee onderdelen: de Aqua sportlessen en de bezoeken aan de diëtist. Je kunt alleen deelnemen aan de cursus als je beide onderdelen volgt. De cursus duurt tien weken.


FODMAP dietist

Inclusief twintig keer zwemmen, individueel voedingsadvies van de diëtist, tien keer professioneel wegen en voedingsworkshops in groepsverband.

Hoe gaat Aqua Slim Fit in zijn werk?

Gedurende tien weken zwem je twee keer per week onder professionele begeleiding in groepsverband. Het zwembad wordt voor je privacy afgehuurd, zodat alleen Aqua Slim Fit aanwezig is. Je krijgt een individueel intakegesprek bij de diëtist van een half uur. Je wordt wekelijks professioneel gewogen: gewicht, vetmassa, spiermassa, bloeddrukcontrole, BMI en omtrekmaten. Eens in de twee weken krijg je een voedingsles waarin verschillende onderwerpen worden besproken in groepsverband.

Je herkent het vast wel: ongemerkt ben je in de loop der jaren wat kilo’s aangekomen en het lukt niet om deze er weer af te krijgen. In het begin van de cursus formuleer je je persoonlijke doel samen met het team van Aqua Slim Fit. Daarna volgt professionele begeleiding om je persoonlijke doel te bereiken. Je leert je eetgewoonten te veranderen en in te passen in het dagelijkse leven in combinatie met twee keer per week zwemmen. Op deze manier is het haalbaar om in tien weken vijf tot tien kilo af te vallen met blijvend resultaat als uitgangspunt!

Gezonde voeding

Je wordt bij Aqua Slim Fit niet op een streng dieet gezet. Het programma draait om een gezonde leefstijl en een gezonde voeding. Je voeding wordt aangepast door de diëtist op een manier die bij je past en gemakkelijk vol te houden is. Tijdens de voedingslessen, twee keer in het programma, wordt met de groep de voortgang geëvalueerd. Je bepaalt zelf wat je tijdens de groepsevaluaties wel of niet vertelt. De begeleiding van de diëtist is heel laagdrempelig.

Tijdens de voedingslessen wordt besproken hoe je de moeilijke momenten de baas blijft. Je krijgt hierbij tips en tools aangereikt. Tijdens de voedingslessen worden onderwerpen besproken, zoals de basisprincipes van een gezonde voeding, variatietips, maar ook hoe om te gaan met verjaardagen, feestjes en etentjes. Er wordt een les etiketten lezen gegeven en als je zelf vragen hebt over een onderwerp kan dit ook worden behandeld. Je wordt wekelijks gewogen en er is dan alle gelegenheid tot het stellen van vragen.

Sporten in privacy

Je sport in een groep met gelijkgestemden met dezelfde doelstelling: afvallen, bewegen en werken aan een gezond voedingspatroon om zo te streven naar een gezond gewicht en een gezonde levensstijl! Iedereen beweegt op zijn of haar niveau. Zo kun je tijdens de les zelf je grenzen en tempo bepalen. Je sport dus niet en-public tussen willekeurige bezoekers, maar tien weken lang in een vaste groep. Je vaste aquasportinstructrice verzorgt twee keer in de week een uitdagende training waarbij diverse oefenmaterialen worden gebruikt. Dit zorgt voor de nodige afwisseling maar ook voor sterkere spieren. Ondersteund door leuke muziek word je gestimuleerd om het tempo hoog te houden. Je bepaalt uiteindelijk zelf de intensiteit van de training. Tijdens de training sta je in het water op borsthoogte diepte.

De voordelen van trainen in het water

Het leuke van het bewegen in het water is dat dit juist uitermate geschikt is voor mensen met overgewicht, omdat je in het water praktisch gewichtloos bent. Bij het bewegen in het water is de belasting voor je gewrichten en spieren minimaal, waardoor de kans op blessures vrijwel nihil is en spierpijn na afloop behoort tot de uitzonderingen. Trainen in water zorgt voor een goede doorbloeding van de spieren waardoor het lichaam sneller herstelt. Daarnaast verbetert de training je conditie.

Door het sporten in het water verbrand je lichaam door de weerstand van het water en het op temperatuur houden van het lichaam, 40% meer calorieën vergeleken met het uitvoeren van dezelfde oefeningen op het droge. Van sporten krijg je meer energie en een fit en voldaan gevoel.

“Alleen aquasporten leidt niet direct tot gewichtsverlies. De combinatie met het gezonde voedingsadvies is wat dit programma tot een succes maakt’’.

Voor wie?

  • Voor mannen en vrouwen in iedere leeftijdscategorie
  • Voor iedereen die aan zijn of haar conditie wilt werken
  • Voor iedereen die wil afvallen en er slanker uit wil zien
  • Voor iedereen die toe is aan een nieuwe leefstijl

Kortom een ideale gelegenheid om je fitheid te verhogen en je lichaamsgewicht te reduceren.

Aqua Slim Fit wordt in zwembad Heersdiep en in zwembad Den Krieck door een gediplomeerde aqua sportinstructrice en een diëtist verzorgd. Een verwijzing van de (huis)arts is niet nodig.

Het enthousiaste team van Aquasport en Balance en Diëtist & Leefstijl Slim Fit staat klaar om de uitdaging aan te gaan, jij ook?

Inschrijven

Kan via het contactformulier of neem contact op via info@dietist-leefstijl.nl of tel: 06-34305194


    Diëtist & Leefstijl All rights reserved.