Diëtist

YASMIN


LOCATIES

Loopuytpark 12 Julianadorp
Molenstraat 115 Den Helder
Sportlaan 32A Den Helder
Jonkerstraat 6 Den Burg, Texel
Wilhelminalaan 74 Den Burg, Texel


CONTACT


Mijn naam is Yasmin. Ik vind het een uitdaging om mensen middels voeding en leefstijladviezen te helpen hun doelen na te streven en ik deel graag mijn enthousiasme en passie voor voeding en koken.

Ik woon in Julianadorp, of zoals de Texelaren het zeggen ‘aan de overkant’.  Maar ik reis regelmatig naar Texel om daar spreekuur te draaien in ons leefstijlcentrum en bij Therapie Wolf.

Voordat ik begon met werken als diëtist heb ik  6 jaar heb ik gewerkt als voedingsassistent in het Noordwest ziekenhuis in Den Helder. Tijdens mijn werk als voedingsassistent heb ik heel veel verschillende ziektebeelden voorbij zien komen in het ziekenhuis hier heb ik veel medische ervaring opgegaan.

Inmiddels heb ik veel uiteenlopende facetten binnen het vak mogen leren. Ik heb veel affiniteit met kwetsbare ouderen. Tijdens mijn opleiding heb ik een interventie ontwikkeld tegen eenzaamheid bij ouderen.  Voor mijn afstudeeronderzoek heb ik samen met Marieke onderzocht of het mogelijk is om bij revalidanten (55+) in het verpleeghuis de energie en eiwitbehoefte te behalen bij het aanbieden van energie en eiwitrijke tussendoortjes in plaats van de inzet van medische drinkvoeding.

Tijdens mijn spreekuur op de praktijk richt ik mij vooral op leefstijlveranderingen. Ik ben 1 van de vaste gezichten van ons ‘Leefstijl’ programma. Waarin ik mensen individueel en tijdens de leuke en gezellige leefstijlworkshops coach op weg naar een gezondere leefstijl.  Tijdens de leefstijlinterventies, ook wel GLI genoemd,  ligt de focus niet alleen op voeding maar ook op beweging, gewichtsverlies, ontspanning en slaap. Het doel is een gezondere levensstijl creëren waar je, je fitter en energieker door gaat voelen. Ik vind het zo mooi om te zien als iemand zich fitter gaat voelen door kleine aanpassingen in de leefstijl die ook op langer termijn vol te houden zijn.

Mijn aandachtsgebieden zijn: afvallen, leefstijlcoaching, gedragsverandering, diabetes, revalidatie en kwetsbare ouderen.


Diëtist & Leefstijl All rights reserved.