EETSTOORNISEETSTOORNIS


Is er bij jou sprake van een eetstoornis of een verstoord eetpatroon? Dan kun je bij ons terecht.
Een eetstoornis beheerst het dagelijks leven en heeft negatieve gevolgen op lichamelijk, psychisch en sociaal gebied. Wanneer je kampt met een eetstoornis of je hebt het vermoeden dat je kampt met een eetstoornis is het belangrijk dat je hier hulp voor vraagt.

Er bestaan verschillende soorten eetstoornissen zoals: Anorexia nervosa, boulimia nervosa, binge eating disorder en NAO (niet anders omschreven eetstoornis). Wat de overeenkomst tussen deze eetstoornissen is: je bent de hele dag bezig met voeding, je lichaam en je gewicht. Hierdoor kun je steeds minder goed functioneren in je dagelijks leven.

Als diëtist kunnen wij jou helpen om te leren wat voor jou een gezond eetpatroon is. Daarnaast helpen we jou om de grip op jouw eetpatroon weer terug te krijgen, zodat je beter voor jezelf gaat zorgen. Het behandelen van een eetstoornis of eetprobleem is vaak complex. Dit vereist adequate kennis en ervaring. Onze diëtist Tamara heeft dit als aandachtsgebied en heeft een ruime praktijkervaring. Wij werken in een multidisciplinair team, waardoor wij overleg houden (met toestemming van jou) met specialisten en andere zorgverleners. Daarnaast staan wij in contact met verschillende eetstoornisklinieken.

Twijfel je of je een eetstoornis hebt? Doe de zelftest: https://www.psyq.nl/zelftest/eetstoornis-test

Eetstoornis onder controle? Het is heel goed mogelijk dat je een behandeling hebt doorlopen voor een eetstoornis, maar dat je merkt dat deze toch nog op sommige momenten aanwezig is. Mogelijk ontwikkel je weer angsten rondom eten en je lichaam of vertoon je compensatiegedrag? Ook dan staan we voor je klaar. Zorg ervoor dat je zelf weer regie over jouw leven krijgt.


Diëtist & Leefstijl All rights reserved.