ParkinsonNet congres

Tamara is vandaag naar het ParkinsonNet congres geweest in Rotterdam.Onze praktijk is aangesloten bij het ParkinsonNet en wij zijn gespecialiseerd in de dieetbegeleiding van mensen met de ziekte van Parkinson.

Parkinson is een complexe aandoening waarbij problemen kunnen ontstaan met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn moeite met lopen, aankleden, spreken of eten. Door de grote verscheidenheid aan mogelijke problemen, zijn vaak meerdere zorgverleners betrokken bij de behandeling. Het is daarom belangrijk dat zorgverleners niet alleen deskundig zijn, maar ook de behandelingen goed op elkaar afstemmen. Wij werken intensief samen met andere behandelaren die ook aangesloten zijn bij het ParkinsonNet.

Hulpvragen voor de diëtist kunnen onder andere zijn onbedoeld gewichtsverlies, maag- en darmproblemen, obstipatie en een te kort aan vitamines en mineralen. Daarnaast kijken we ook mee met de werking van de medicatie Levodopa. De opname kan namelijk sterk verbeterd worden door een goede eiwitverdeling in de voeding.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Diëtist & Leefstijl All rights reserved.