Bloemkoolpizza

Bloemkoolpizza-recept-slim-fit-diëtisten-den-helder-hollands-kroon-schagen-texel.jpg

Bloemkoolpizza!

Een pizza met een bodem van bloemkool? Wij hadden er onze bedenkingen bij maar het werd tijd om het zelf eens te proberen en met succes want het is heerlijk! In de winkel kan je de laatste tijd al pizzabodems kopen die voor de helft uit pizzadeeg en de andere helft uit bloemkool bestaat. Voor dit recept bestaat de bodem volledig uit bloemkool. Deze pizza past perfect in een koolhydraatbeperkt dieet maar de pizza is ook een groot succes bij kinderen om ze meer groente te laten eten.

Bloemkool bodem:
1/2 bloemkool
1 ei
50 gr geraspte kaas
Peper en zout

Topping:
2el Tomatenpulp
Beleg naar keuze zoals zwarte olijven, champignons en rode ui
geraspte kaas naar behoefte
Italiaanse kruiden
Olie

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de bloemkool goed en snijd deze vervolgens in roosjes. Rasp vervolgens de roosjes met een handrasp of doe de bloemkool in de keukenmachine/blender en maal tot fijne kruimels ‘bloemkoolrijst’. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de bloemkool over de bakplaat.
Schuif de ‘bloemkoolrijst’ in de oven. Bak 25 minuten, roer af en toe even door.

Haal de bloemkool vervolgens uit de oven en laat de bloemkool ongeveer een kwartiertje afkoelen. Voor de snelle variant kan je de bloemkool ook 5 minuten in de magnetron verwarmen. Doe de bloemkool vervolgens in een schone theedoek en knijp zo hard je kan zoveel mogelijk vocht eruit.

Doe de bloemkoolpulp in een kom met het ei, de kaas, een snuf peper en zout en meng goed door elkaar. Verdeel het mengsel vervolgens over de bakplaat in de vorm van een pizza. Doe de bodem weer in de oven en bak 15 a 20 minuten. De bodem moet nu een beetje goudbruin worden. Haal uit de oven, beleg de pizzabodem met tomatensaus en alle groenten, kruiden en kaas en bestrijk de randjes met olie. Leg de pizza weer in oven voor ongeveer 20 minuten.

Smullen maar! ?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Diëtist & Leefstijl All rights reserved.