Voeding en Diabetes scholing

Voeding-en-diabetes-jessica-nienke-slim-fit-koolhydraatbeperkt-dieet-kop-van-noord-holland.jpg

Jessica en Nienke volgen momenteel de verdiepingscursus Voeding & Diabetes.

Ze komen tijdens de cursus alles te weten over de nieuwste inzichten rondom diabetes en de daarbij behorende behandelingen.

Heb je net te horen gekregen dat je Diabetes Mellitus hebt? Of heb je moeite met het reguleren van je bloedsuikerwaarden? Wil je graag minder medicatie kunnen gebruiken of zelfs van je medicatie af komen? Wij kunnen jou daarbij helpen!

De meest voorkomende vorm is diabetes type 2. Bij diabetes type 2 maakt het lichaam nog wel insuline aan, maar te weinig. Daarnaast is het lichaam minder gevoelig voor insuline. Bij diabetes type 1 maakt het lichaam helemaal geen insuline meer aan. Insuline is nodig om glucose te verwerken.

Voeding en beweging spelen een grote rol bij diabetes. De hoeveelheid koolhydraten(suikers) en de verdeling van koolhydraten over de dag hebben grote invloed op de bloedsuikerwaarde. Wij helpen jou bij het afstemmen van de hoeveelheid koolhydraten in je voeding. Hierbij houden wij rekening met de medicatie die je gebruikt. Daarnaast kunnen wij jou begeleiden bij het afvallen indien er sprake is van overgewicht. Door af te vallen wordt het lichaam gevoeliger voor insuline en wordt het voor je lichaam makkelijker om de bloedsuikerwaarden te reguleren.

Slim Fit diëtisten zijn gespecialiseerd in het geven van diabeteszorg. Ook zijn wij op de hoogte van de werkwijze van het Keer Diabetes type 2 om traject en het voorschrijven van het koolhydraat beperkte dieet. We zijn met de praktijk aangesloten bij HKN Chronische Zorg. Binnen deze zorggroep werken we intensief samen met huisartsen en praktijkondersteuners in de hele Kop van Noord Holland en draaien we onder andere spreekuur in de regio Schagen, Breezand, Julianadorp, Anna Paulowna, Den Helder en op Texel.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Diëtist & Leefstijl All rights reserved.